Hoe het begon


Enige tijd geleden kocht ik bij een groot tuincentrum een vogelhuisje. Toen ik zag op welke manier het in elkaar geniet was en sommige nietjes niet eens het hout raakten. Raakte ik geïnspireerd.
Het moest haast wel fabrieksmatig en vooral snel en goedkoop in elkaar gezet zijn.
Ik besloot dat ik dit beter kon en ben zo mijn eerste vogelhuisje gaan maken. 
Enige tijd later maakte ik ook mijn eerste insectenhotel, ik kreeg daar van vrienden en familie positieve reacties op. 
Zo besloot ik om wat exclusievere  insectenhotels te maken. Met degelijke materialen in elkaar te zetten door middel van een half houtse verbinding. 
Waardoor ik ze stevig kon lijmen en daarna in de lijnzaad olie kon zetten.
Ik maak degelijke en duurzame insectenhotels en vogelhuisjes.
Hierdoor probeer ik mij te onderscheiden van, in mijn ogen , de minder kwalitatieve vogelhuisjes en insectenhotels die in meerdere Nederlandse tuincentra te verkrijgen zijn. 


Ik probeer voor de klant een waar sieraad voor hun tuin te maken. Ik let daarbij vooral op dat de netheid van de insectenhotels er van af spat, fijn afgewerkt en in de lijnzaadolie of tuinmeubel olie, wel de natuurlijke vanzelfsprekend. De meeste insectenhuizen worden voorzien door een zinken dakje, wat uiteraard de allereerste bescherming bied aan het Nederlands klimaat. Hang hem op een beschutte plek naar het zuiden gericht, en aanschouw hoe de bijen en andere kleine insecten uw mooie hotel zullen inspecteren om er in te nestelen. De bijen leggen hier hun larven in, die ook tijdens de winter nog in het insectenhotel zitten. Laat uw insectenhotel dan ook gewoon hangen zodat de larven en poppen niet onnodig vroeg uitkomen (Bijvoorbeeld als u het hotel voor de winter in de schuur of garage zet.)